In deze aflevering gaat Laura de la Mar in gesprek met niemand minder dan Harald Hovenkamp – SVH Meestergastheer, auteur, spreker, trainer en een van Nederlands belangrijkste experts op het gebied van gastvrijheid.
Harald groeide op in de horeca, werkte in topzaken door heel Europa, runde jarenlang een Michelinster-restaurant én schreef inmiddels vijf boeken over gastvrijheid. Zijn laatste boek heet Meesterlijk Gastvrij – een titel die hem op het lijf geschreven is. Centraal thema van deze aflevering: Hoe word je meesterlijk gastvrij?
We duiken in de praktijk, de psychologie en de kunst van echte gastvrijheid. Met inzichten over lichaamstaal, scripts, sociale waardigheid, emotional labour en de kracht van persoonlijke aandacht.
Gastheerschap in beweging. Vakdocenten gastheerschap van Landstede MBO Zwolle nemen je mee met hun verhalen over hún ervaringen toen zij in de horeca werkzaam waren. Ontdek de vaktechnische geheimen, luister naar de ervaringen, geniet van de anekdotes en neem de tips mee om een betere gastheer/-vrouw te worden.
In deze podcast spreken we over mijn nieuwe boek Meesterlijk Gastvrij.
Gastheerschap in beweging. Vakdocenten gastheerschap van Landstede MBO Zwolle nemen je mee met hun verhalen over hún ervaringen toen zij in de horeca werkzaam waren. Ontdek de vaktechnische geheimen, luister naar de ervaringen, geniet van de anekdotes en neem de tips mee om een betere gastheer/-vrouw te worden.
Gastheerschap heeft te maken met de psychologische verlangens van gasten. We hebben het in deze podcast over de niet direct zichtbare zaken in het vak gastheerschap.
In podcastserie ‘De Stamtafel’ praat Jeannine Sok vanuit Brasserie MANNA in Nijmegen met bekende en onbekende gasten uit de horeca over gastvrijheid. Kennis delen staat voorop. Tijdens ongedwongen gesprekken komen onderwerpen aan de orde zoals: tips voor (nog) beter communiceren, gasten leren ‘lezen' en ontdekken hoe je hun gedrag kan voorspellen en beïnvloeden.
In deze aflevering van De Stamtafel is Harald Hovenkamp te gast. Harald is eigenaar van sterrenrestaurant Kaatje bij de Sluis en deelt in deze aflevering zijn visie op gastvrijheid - in de breedste zin van het woord.