Ubbegaheem
Vanaf mijn 14e jaar achter de bar gewerkt bij het bedrijf van mijn ouders. Bardienst, bruiloften, cafetaria, begrafenissen.
Harald Hovenkamp is SVH-meester en MSc & Master in Hospitality & Service management. Hij doceert hotelmanagement om zo zijn kennis door te geven. Via zijn bureau Aangenaam Gastvrij geeft hij advies en trainingen. Hiervoor was hij eigenaar van het bekende Michelin-sterrenrestaurant Kaatje bij de Sluis, Restaurant & Résidence in Blokzijl.
‘Ik ben al jaren bezig met gastvrijheid. Een van de drijfveren daarvoor is mijn continue nieuwsgierigheid naar wat gastvrijheid is. Wat doen we nu echt, hoe complex is het? En hoe kunnen we het ontastbare concreter maken?
Dit boek presenteert, aan de hand van mijn onderzoek, negen punten waarop medewerkers zich kunnen concentreren en die u als manager kunnen ondersteunen. Uiteindelijk moet een organisatie medewerkers gastvrij kunnen laten zijn. Dat is complex en impliceert dat zij ondersteund moeten worden. Ik geloof dat dit boek u daarbij goed kan helpen, want het biedt concrete stappen, onderwerpen en kennis om klaar te zijn voor de toekomst.’
Eerder schreef Harald de boeken ‘Modern gastheerschap’ en ‘Je zegt, wat je denkt’, en ‘De rol van gastvrijheid in een ziekenhuisomgeving’
1986
Vanaf mijn 14e jaar achter de bar gewerkt bij het bedrijf van mijn ouders. Bardienst, bruiloften, cafetaria, begrafenissen.
1990-1994
Tijdens de Middelbare Hotelschool Groningen part-time gewerkt bij Geerhard en Petra slenema in Aduard. Het eerste Michelin Restaurant waar ik begon te werken.
1993
Eerste halfjaarstage van de hotelschool. Een half jaar in Engeland gewerkt waar ik heb geleerd in de afdelingen keuken, bar, restaurant en receptie
1994
Dorint Hotel **** in Duitsland waar ik met veel plezier stage heb gelopen. Vooral restaurantdiensten en bardiensten gedraaid.
1995-1996
Klassiek restaurant-hotel**** onderscheiden met een Michelinster. Klassieke franse keuken en service. Klassieke tafebereidingen en werkinstelling. Veel geleerd.
1997-1999
Mooi klassiek hotel ***** en gewaardeerd met een Michelinster. Prachtig bedrijf met ruim restaurant gevestigd aan de watervallen van Kenmare. Opgewerkt tot ass. restaurant manager.
1999-2004
Kaatje had toen 2 Michelinsterren. Vanuit Ierland overgekomen om te beginnen als assisten manager naast Fons en Anneke van Groeningen.
2001-2004
Theoretische opleiding aan de Hogere Hotelschool te Leeuwarden (HBO)
2004 - 2022
Samen met Peter Postma, Chefkok-eigenaar, vanaf 2004 eigenaar van Kaatje bij de Sluis, Restaurant & Résidence
2009-2011
2 jaar les gegeven op de Middelbare Hotelschool te Sneek. ROC Friese Poort
2014
In 2014 is het boekje Modern Gastheerschap uitgebracht. Wat en wanneer doe je iets aan tafel.
2015
In 2015 gekozen tot Leermeester van het jaar 2015
2016
Compleet boek over non-verbale communicatie is gepubliceerd. Dit boek is voor iedereen te gebruiken die interesse heeft in en gebruik maakt van non-verbale communicatie
2016-2021
Regio Voorzitter en bestuurslid van de Alliance Gastronomique. Het culinaire samenwerkingsverband van Nederland
2018
Een lang gewenste wens; Meestergastheer worden. de 43ste van Nederland sinds 1980
2017-2019
Afgestudeerd op Gastvrijheid in ziekenhuizen aan Stenden Hogeschool te Leeuwarden in de richting Hospitality & Service Management (Master of Arts).
2017-2019
Afgestudeerd op Gastvrijheid in Ziekenhuizen in de richting Hospitality & Service Management aan de University of Derby (Master of Science)
2020
Aan de hand van persoonlijk ervaring met de behandeling van darmkanker in het ziekenhuis dit uitgebreide onderzoek gedaan naar gastvrijheid in ziekenhuizen.
2021
Aan de hand van persoonlijk ervaring met de behandeling van darmkanker in het ziekenhuis dit uitgebreide onderzoek gedaan naar gastvrijheid in ziekenhuizen. Op verzoek in het Nederlands.
2024
Door diepte interviews met SVH meesters- en vrouwen gastvrijheid concreet gemaakt aan de hand van 9 kenmerken.
2023 - heden
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nam erat libero, bibendum in libero tempor, luctus volutpat ligula. Integer fringilla porttitor pretium. Nam erat felis, iaculis id justo ut, ullamcorper feugiat elit. Proin vel lectus auctor, porttitor ligula vitae, convallis leo. In eget massa elit.
2023 - heden
Post-HBO opleiding tot docent. Daardoor volwaardig lesgeven in horecavakken.