‘Ik ben meestergastvrouw geworden omdat ik mijn steentje wil bijdragen aan het vak. Ik zat in de flow en zat vol ambitie. Als ik dat toch kon bereiken, zou dat te gek zijn en met de titel kon ik meteen wat toevoegen aan het vak. Daarmee zou ik in ieder geval een voorbeeldfunctie kunnen hebben.
Ik ben nogal ambitieus en met de meestertitel kan ik mezelf wel ontwikkelen en mijn grenzen verleggen. Op deze manier kan ik mijn steentje bijdragen aan de horeca. Ik voel een verantwoordelijkheid voor het vak. De rol van de meestertitel is het doorgeven van het horecavak. Het is geen vraag of je het wilt doen: je moet het doen. We moeten samen een podium creëren voor talent. Als de meesters het niet doen, wie dan wel?
‘Mijn ervaring met het meesterschap is vooral positief. Als je het meesterschap hebt, kun je goed een rol invullen om het vak uit te dragen. Ook voor mijzelf pakt dit positief uit. Doordat ik SVH-meester ben geworden, word ik regelmatig gevraagd om in een jury te zitten. Het meesterschap zou wat meer uitgedragen mogen worden. Hoewel ik daar zelfook schuldig aan ben. Ik draag verder ook geen medaille en pinnetje. Ik ben zelf liever op de achtergrond, maar wil wel graag dat het meesterschap doorgaat.
Topgastronomie draait om een beleving op het bord en goed gastheerschap. Bij Jef is de enige plek ter wereld waar je de Waddeneilanden op deze unieke manier kunt ontdekken. Gecombineerd met de verrassende en perfect gepairde wijnen van sommelier en meestergastvrouw Nadine is deze culinaire odyssee even onweerstaanbaar als het eiland dat de bron is van al dit moois.
Met onze moestuin brengen we de natuur nog dichter bij onze gasten. Een smaaksensatie van kraakverse, biologisch verbouwde producten op het bord, zoals ze bedoeld zijn, direct van het land. Bij Jef biedt een totaalbeleving. Na een dag wandelen, golfen, fietsen of surfen kunnen gasten hier de regie volledig uit handen geven tijdens een avondvullend culinair programma, waar Jef het mooiste dat het Wad te bieden heeft vertaalt naar authentieke, pure en zeer geraffineerde gerechten.