Maikel draagt de onderscheiding vooral omdat er dan wordt gevraagd naar de betekenis van de speld. De uitleg die volgt over het traject en wat ervoor gedaan moet worden, wordt als speciaal ervaren door leerlingen en medewerkers. Daardoor ervaart Maikel dat zijn opdrachten en beslissingen niet meer in twijfel worden getrokken: het meesterschap staat ergens voor.
Toen Maikel thuis woonde, had hij een achterbuurman die in de horeca werkte. Elke dag zag hij hem in een keurig pak vertrekken naar zijn werk. Maikel: ‘Toen dacht ik: dat lijkt me ook wel wat. De achterbuurman zei op een gegeven moment: “Als je dat zo leuk vindt … We hebben nog wel een plekkie op zondagmiddag achter de bar. Kopjes koffie inschenken, colaatjes en biertjes tappen.” En alles wat ik inschonk, namen de mensen van de bediening mee naar de gasten aan de tafels. Dat vond ik leuk, en zo ben ik erin gerold. Ook heb ik er nooit aan gedacht om nog iets anders te gaan doen. Dit is hét. Maar ja, toen was dit vak erg leuk – en nu eigenlijk nog steeds.
Maar het begon met de achterbuurman die elke dag vertrok in een mooi zwart pak, een witte blouse en een klassiek zwart strikje. Hij werkte in een restaurant van laag niveau, maar hij werkte er lang en met veel plezier.’
Maikel Ginsheumer doet als gastheer ook veel dingen op de goede manier voor, en hoopt dat medewerkers daardoor volgen. Maar iedereen maakt fouten: ‘Als iedereen die vandaag een zakelijke fout heeft gemaakt naar onze zaak zou komen, dan was het
pand te klein'.
Vanzelfsprekend uitgerust, dat is wat u bent als u wakker wordt in een van de ruim 100 luxe hotelkamers. Van Comfort Kamer, Deluxe kamer tot Garden Suite, u kiest zelf de kamer die het beste bij u past. Iedere kamer beschikt over de benodigde faciliteiten waardoor u zorgeloos kunt genieten van uw verblijf.