Nog steeds kriebelt bij Léon het horecavak – hij heeft er jarenlang een prachtig cv in opgebouwd. Hij was twee jaar heel tevreden met zijn werkzaamheden in het horecaonderwijs; hij werkte bij het Koning Willem I College. De stap naar het onderwijs zag hij als een mooie uitdaging. Léon stelt dat meesters erop moeten letten dat er voldoende nieuwe aanwas komt in ons vak. Ze moeten hun vakbekwaamheid op een zo hoog mogelijk niveau overdragen, zodat de nieuwe generatie in het vak blijft of erin komt.
Na twee jaar in het onderwijs is Léon nu weer werkzaam in de horeca; Restaurant Sillyfox in Veghel.
Veel meesters houden zich bezig met zaken die zich achter de eigen voordeur afspelen. Léon ziet dat als uitdaging: ‘Om jonge generaties te kriebelen om in ons mooie vak te komen en er te blijven werken, zullen we ons ambacht gepassioneerd moeten uitdragen.’ Hij zou daarin graag meer structuur zien, zodat de kwaliteit en het behoud van het mooie vak beter geborgd blijven. De meesters zouden jaarlijks met elkaar kunnen overleggen over wat er in elke regio gebeurt en waarin ze elkaar kunnen versterken.
Toen Joppe Sprinkhuizen er helemaal klaar voor was en de mogelijkheid zag zijn eigen restaurant te openen in het voormalige P’rooflokaal ontstond direct de behoefte om in woord en beeld te vangen wat de kern van zijn restaurant is.
Uiteraard kwaliteit, vakmanschap en een onvergetelijke culinaire ervaring. Maar de ambitie, visie en kunde van Joppe is grootser! Hij wilde het anders doen. Geen tafellinnen, niet meer de ouderwetse etiketten; zoals rechts inzetten. Geen extreme lange werkdagen.
Een fijne werk en privé balans, een relaxte sfeer en high end food.